zondag 20 februari 2011

Luieren

Als je anders een best druk leven leidt, is het nog niet zo gemakkelijk om helemaal terug te schakelen naar een lagere versnelling. Inge en ik doen ons best om hier op Fuerteventura een laag tempo aan te houden. Gelukkig is dat niet zo moeilijk als je op een eiland vertoeft waar je (tot nu toe!) elke ochtend door een stralende zon wordt begroet. Natuurlijk is dat niet al te vroeg op de ochtend, maar hebben we eerst lekker uitgeslapen. Om langzaam op toeren te komen beginnen we  de dag met een gemoedelijke wandeling naar de supermarkt om de hoek om verse broodjes te halen, dat doen we om de beurt terwijl de andere ondertussen de ontbijttafel klaar maakt en de koffie zet.
Wat een luxe, zo'n ontbijt buiten op terras, en dat in half februari!
Na het ontbijt treffen we de voorbereidingen voor de zonnesessie aan de pool. Bepakt met boek en handdoeken dalen we trap af naar de pool. We installeren ons op de ligbedden en dan is het alleen nog maar lekker luieren. Even niets hoeven! Lezen, kletsen, tussendoor afkoelen in de pool en de huid laten opdrogen in de zon. Het is echt genieten. Rond de middag een kopje koffie en een broodje op terras en dan weer terug naar onze oase van rust. En we kunnen het zonder problemen volhouden. Dat noem ik echt relaxen.
Aan het einde van de middag volgen dan de voorbereidingen voor de avond: douchen, verkleden (wat warmere kleding is in de avond wel nodig!) en bespreken welk restaurant het moet worden. Rond zeven uur gaan we dan op pad, langs de drukke hoofdweg van Corralejo met al zijn kleine winkeltjes, kraampjes en daartussen ook wat restaurants. We kunnen elke avond weer kiezen: spaans, chinees, italiaans, indiaas, voor alle smaken wat. We moeten nog even kijken wat het vanavond zal worden. In elk geval zullen we het gezellig houden.

1 opmerking:

Unknown zei

Hartverwarmend verhaal Doortje. Hier is het bitter en vrij koud door de harde oostenwind. Zelfs de katten zijn niet naar buiten te krijgen (mietjes)