zondag 23 september 2012

North-American team event

Vandaag hadden we een team bijeenkomst bij collega Sarah C. in Holten. Deze keer kwamen we niet bij elkaar als informatiespecialisten, maar als teamcollega` s die samen een gezellige middag willen doorbrengen met elkaar.
Al maanden geleden had Sarah Z. deze middag gepland en vandaag was het zover, ons North-American event met quilten en potluck. Onze gastvrouw Sarah C. is een ervaren quiltmaker en zij gaf ons vandaag een korte introductie hoe wij een verschillende stukjes stof tot een vierkantje van 20x20cm in elkaar moeten zetten. Eerst tekende iedereen haar template (sjabloon) en daarna gingen wij aan de slag met uitzoeken van stoffen, uitmeten van vierkantjes en driehoekjes en tenslotte, heel spannend, zetten we de schaar in de stof.
Tussendoor lieten we het werk even rusten om van onze potluck te genieten. Potluck is een samengestelde maaltijd, waarvoor iedereen een bijdrage in vorm van een gerecht levert. We hadden soep, sandwiches, sate, lekkere salades, gevulde eitjes, een quiche, krentenwegge  en fruitsalades als toetje. Niet te vergeten, de overheerlijke pumpkin en apple pie van Sarah C. Het was echt smullen! 

Na dit intermezzo ging iedereen weer verder met haar handwerkje. Maar de tijd was te kort om het af te krijgen. Zo ben ik vanavond nog even doorgegaan met mijn lapjes aan elkaar te zetten. Helemaal handgemaakt, een naaimachine kwam erniet aan te pas, et voila het resultaat:


Geen opmerkingen: