maandag 27 juli 2009

Niagara Falls en Utica

25 juli 2009
Gisteren zijn we vroeg vertrokken uit Batavia * op weg naar de wereldberoemde Niagara Falls. Het was echt een nat avontuur. En dat niet alleen omdat we dicht bij de waterval kwamen (met de boot en met de lift!) maar ook omdat het enorm heeft geregend toen wij in de rij stonden om naar de "Cave of the Wind". Het was echt een tropische bui, veel water maar gelukkig niet koud.
Maar ja, we waren toch al helemaal doorweekt omdat we daarvoor een tochtje met de "Maid of the mist", een klein bootje, door de pool van de Horseshoe Falls hadden gemaakt. Het was een grandioos spektakel! Met deze excursie waren we de hele dag zoet. Onze gids heeft ons alle sightseeing spots laten zien, ook het Daredevil Museum, waar men de overblijfselen van constructies kan bewonderen waarmee waaghalzen hebben geprobeerd the Falls te meesteren. Velen hebben het niet overleeft, van een iemand is alleen maar een kanoe peddel terug gevonden dat nu ook in het museum hangt.
Rondom half vijf zijn we gisteren uit Niagara Falls vertrokken op zoek naar the Seawail Trail langs de Ontaria Lake. Het blijft lastig rijden, vooral in de steden. Eindelijk hadden we de goede route gevonden, maar helaas konden we niet veel zien van het meer. Al met al viel de trail tegen, vooral omdat we geen overnachtingsmogelijkheid konden vinden. Uiteindelijk moesten we helemaal doorrijden (65 miles) tot aan Rochester waar we eindelijk rondom 11 uur een motel konden vinden. We waren doodop!

* we waren trouwens ook in Lima, Ovid, Greece, Waterloo en vlakbij Dresden en Paris.

26 juli 2009
Vanochtend lekker ontbeten bij Tim Horton. Mijn collega Sarah heeft gelijk, een lekkere eettent. Dat is Subway trouwens ook, daar hebben we vandaag weer eens fantastisch geluncht. (Ik denk dat ik hier ook ontzettend aan zou komen met al die heerlijke, verleidelijke dingen, zoals donuts, muffins, koekje etc. Goed dat ik hier niet langer dan 3 weken ben!) Tussendoor nog even naar de Wal Mart want dat is toch ook echt Amerikaans. Dan verder op de Highway 20 East richting Utica. Dit stadje is niet ver van de Adirondaks in East New York. Morgen willen we daar een route volgen door de bergen. Ik hoop dat het weer meespeelt. Volgens de weermannen en -vrouwen hier is dit de slechtste zomer sinds jaren. Maar ja, het is wel warm en zonnig met af en toe een bui. Ik zou zeggen, kom eens naar Nederland dan weet je wat een slechte zomer is.

Geen opmerkingen: