vrijdag 24 juli 2009

Public Library Binghamton

Na 4 dagen New York, hebben we gisteren de Big Apple verlaten om in Newark onze huurauto op te halen. Het heeft ons enige moeite gekost om uit het 'Ballungsgebiet' van NY te komen vooral omdat we het eerst zonder wegenkaart moesten doen. Na de vijfde pompstation hadden we eindelijk een wegenkaart weten te bemachtigen. Maar het viel nog niet mee om de weg te vinden. Het was toch even wennen aan het Amerikaanse systeem van bewegwijzering. Rond half negen gisteravond streken we neer in het Days Inn van Wurtsboro. Met z'n vieren in een kamer met twee reusachtige kingsize bedden. Is goed te doen en vooral betaalbaar. Zelfs een ontbijt zat erbij in.
Na het ontbijt de auto (een Mitsubishi) weer in (de koffers kunnen we net kwijt in de achterbak) en terug on the road 17 West richting Binghampton. Veel bos links en rechts, wat riviertjes en typisch Amerikaanse gebouwen (huizen, motels, lodgings, pompstations) zoals we het van film en tv kennen. Onderweg plaatsjes gepasseerd met namen als Damascus, Windsor en Gosher. Daarvan zullen we nog meer krijgen want we zijn op weg naar Ithaca en Batavia. Uiteindelijk is het ons doel de Niagara Falls bij Buffalo.
Nu zit ik hier in de Public Library van Binghamton te bloggen met een guest account: 60 minuten free Internet op vertoon van je ID. Heel netjes!
Zo de mannen worden ongeduldig. We gaan verder!

2 opmerkingen:

SchaapVeronica zei

Wat leuk om iets van jullie ervaringen te lezen! Veel plezier nog. Groeten.

Jan Mark zei

Ik werd getipt door SchaapVeronica dat je zelfs vanuit de VS het bloggen niet kon laten! Krijgen we nog foto's te zien van al die Public Libraries die je gaat bezoeken ;-)

JM