dinsdag 4 augustus 2009

Maine

29 juli - 4 augustus 2009

Nadat we de White Mountains hadden verlaten zijn wij op de Route 2 East verder gegaan richting Maine. De route was niet zo bijzonder, uiteindelijk zijn we gestopt in het plaatsje Farmington om in het Colonial Motel de nacht door de brengen. De volgende dag verder op route 2 richting Bangor via Skowhegan en Newport. Het eerste stuk was wel een leuke weg. Reizen met de auto is vooral leuk als je ook langs de bewoonde wereld komt. Dan valt er meer te kijken dan alleen maar bomen en bos. Daarom kiezen wij tijdens deze reis ook liever voor de wat kleinere wegen in plaats van interstate routes. Dat betekent wel dat we vaak langer erover doen dan we eigenlijk wilden.
In Bangor in gedachten kort stilgestaan bij de schrijver Stephen King, die hier woont. We hadden geen zin om de stad in te rijden. Dan verder op de Route 9 richting de kust, wat een saaie weg! Boven deze weg is dan ook verder niets meer. Amper straten en plaatsen. Voor ons de kortste weg om naar de kust te komen. Uiteindelijk aan het einde van de middag aangekomen in Calais, (ja dat hebben ze hier ook!) aan de grens naar Canada. Vanaf dan zijn we op de Route 1 South gegaan en onze eerste aanloopplaats was Lubec. Een klein vissersdorp op de oostelijkste punt van de Verenigde Staten. Zoals de baas van de Cohill's Inn zei, dichter bij Ierland kom je in de US nergens dan in Lubec. Trouwens een leuk overnachtingsadres! Ons diner hebben we genomen bij Uncle Kippy; Roel koos uiteraard de lobster en wij mochten toekijken en ook proeven!

De volgende dag de reis voortgezet op de Route 1. In het zuiden van Lubec ligt het plaatsje Cutler. Daar konden we Lobstervissers aan het werk zien bij het voorbereiden van hun volgende vaart en bij het sorteren en lossen van de lobsters en kreeften. Jammer genoeg kon ik niet de geuren vasthouden. Wat een stank, vooral het aas dat ze gebruiken: Herring!
Verder op de 1 via Machias (ook een leuke plaats) en via Ellsworth richting Belfast (klingt bekend, he?). In Belfast aangekomen was het weer omgeslagen en tijdens een wandeling door het plaatsje werden we door een gigantische regenbui verrast die ook niet meer ophield, het ging de hele nacht door.
En dan de volgende dag stralend weer! De ochtend op de 1 verder richting Rockland om de parade van het Maine Lobster Festival te bewonderen. Leuk om te zien! En alles in het teken natuurlijk van de lobster!
Nadat de parade afgelopen was zijn we verder gegaan richting Brunswick (Ken je Braunschweig?). Daar kwamen we de vroege middag aan. De jongens waren blij dat de motel was voorzien van een zwembad en zij en wij hebben nog even in het water en de zon kunnen lummelen.
De volgende dag vroeg op en naar Portland gegaan. Daar hebben we een leuke ochtendwandeling gemaakt door het opgeknapte havenkwartier met leuke huizen en winkels om te zien.
Voor de lunch zijn wij we de Whole Food Market binnen gegaan, een gigantische natuurwinkel. Je weet niet wat je ziet!
Na de lekkere en gezonde maaltijd verder richting Zuiden via Old Orchard Beach (Niks aan!) richting Kennebunkport, Kennebunk en Wells. En daar zit ik nu in de bibliotheek al bijna weer een uur te bloggen. Mijn tijd is bijna op, 5 minutes to go!
Morgen gaan we op whale watch. Ik hoop dat ik nog weer eens in de gelegenheid zal komen om verder te berichten.

Geen opmerkingen: