woensdag 12 augustus 2009

Back home

12 augustus 2009

Daar zijn we dan weer! Gistermiddag kwamen we thuis! De katten waren blij ons weer te zien!

Op 10 augustus zijn we 's avonds om 7 uur uit Boston vertrokken. De terugvlucht naar London was een uurtje korter dan de heenvlucht naar New York, maar 6 en half uur. Op Heathrow kwamen we dan om 5 uur 's morgens lokale tijd aan. Om 7 uur dan verder naar Schiphol. Om 9 uur lokale tijd aankomst in Schiphol. Alleen Bram had tijdens de vluchten even kunnen slapen. Roel, Thijs en ik hadden geen oog dicht kunnen doen. Maar Roel voelde zich gelukkig nog fit genoeg om met de auto terug te rijden. Om weer in het ritme te komen, hadden we ons voorgenomen de dag gewoon door te gaan. Thuis dan maar meteen begonnen de koffers uit te pakken. Roel is boodschappen gaan doen. Voor het avondeten na 3 weken pizza, pasta, hamburgers, seafood etc. weer eens Hollandse pot: bloemkool en rundervinken met aardappelen, heerlijk!
'S avonds om elf uur naar bed. Vanochtend om half negen wakker. Ben een beetje gaan rommelen met de was en verder met opruimen. Nu zit ik hier en merk dat de jetlag met nog een beetje te pakken heeft, voel me slap en wazig.

Ik wil nog even vertellen wat we de laatste twee dagen hebben gedaan:

9/10 augustus 2009
Zoals gepland gingen we op zondagochtend naar Cambrigde om de Harvard Campus te bezoeken. De universiteit ligt midden in de stad. De oude campus is vrij toegankelijk voor het publiek. We zagen eigenlijk alleen maar toeristen lopen, de studenten dormitories waren verlaten. De een of andere student zagen we ook nog langskomen maar voor de rest heerst ook in n Harvard zomerrust, zo leek het tenminste. De rode backstenen gebouwen van Harvard staan tussen oude bomen en grasvelden en stralen een bijzonder gezag uit. Het gezag van traditie en "Veritas", de leidspreuk van Harvard. Boven een van de porten stond: Enter to earn wisdom! Dat vond ik heel mooi. Dan weet je als student direct waarvoor je komt.
De oude campus is niet zo groot dus na een uurtje hadden we het ook gezien. Eromheen was niet meer zo zien veel behalve veel zondagse bezoekers en toeristen. Na een kopje koffie in het cafe van de boekhandel tegenover de campus vertrokken we weer richting Boston Centrum. Maar we hadden eigenlijk niet meer zoveel zin om de stad in te gaan dus reden we verder richting noorden langs te kust naar Salem, het stadje dat zijn bekendheid ontleent aan de heksenprocessen die daar plaats hadden in de 17de eeuw. En dat is ook het imago dat de stad probeert te creeren voor de toeristen, Salem als de heksenstad met witch museum en veel winkeltjes voor het occulte. Je zit er veel zwartgeklede mensen lopen. Ik denk dat dat de reden is dat de oude begraafplaats in het centrum naar zonsondergang niet meer mag worden betreden en dat het verboden is de grafstenen aan te raken. Blijkbaar is men bang, dat er anders te bizarre dingen gebeuren.
De avond hebben we op de hotelkamer doorgebracht en hebben we de koffers gepakt.
De volgende ochtend na een goed ontbijt hebben we voor de laatste keer de koffers in de auto geladen en zijn we langs een groot winkelcentrum gegaan om nog wat spulletjes te halen. Daarna hadden we nog een even de tijd om voor een uurtje naar Boston gegaan. We zijn nog even door het stadspark geslenterd en door de buurt rondom Charles Street en dronken we een laatste kop koffie bij Starbuck's.
Dan was het tijd om naar Logan Airport te gaan.

Als ik terugkijk naar de laatste drie weken, dan hebben we toch veel gezien en meegemaakt. Het zal nog even duren voordat we alles goed hebben verwerkt. Het is toch een bijzonder land, de VS: het landschap, de steden, de mensen, het verkeer, de winkels, de huizen, de beesten... alles wat we hebben gezien, heeft indruk gemaakt!
Maar toch voelt het ook weer goed om terug te keren naar Good Old Europe!

Geen opmerkingen: