zondag 9 augustus 2009

Massachusetts

8 augustus 2009
Nog twee dagen hier in New England. Ik verheug me ook al weer op thuis. Maar nu zijn we voorlopig nog neergestreken in Methuen, een klein plaatsje in het noorden van Massachusetts, gelegen tussen de oude industriesteden Lawrence (vreselijk!) en Lowell (ze proberen hun best) en op ca. 25 miles ten noorden van Boston. Een ideale plaats om excursies te doen.

Vandaag zijn we naar Boston gereden en hebben de Waterfront en North End verkend. Daarbij volgden we de Freedom Trail die als een rode draad door de stad loopt. Langs deze trail liggen er allerlei historische gebouwen en plaatsen die belangrijk zijn voor de stad. Bij het Bunker Hill Monument in Charlestown kregen we nog een demonstratie van het gebruik van een Wapen uit de Onafhankelijkheids strijd. Dat was best interessant!
Toen we vanochtend Boston binnenreden, verbaasden we ons erover hoe rustig het in deze grote stad is op een zaterdagochtend. Vergeleken met New York City, dat dag en nacht een kolkende massa lijkt, kregen we de indruk van Boston een rustige en verlaten plek. Best wel vreemd! Alleen op de trail zie je de toeristen lopen, die zich in groepen door de stad slepen. Ook komen regelmatig trolleybussen langs die de bezoekers door de stad rijden. Wij hebben trouwens alles te voet gedaan. Doet goed naar al die dagen in de auto.
Morgen willen we ook graag nog een dag, onze laatste volle, in Boston doorbrengen. We zullen dan naar Cambridge gaan en een kijkje nemen in Harvard. Ben benieuwd!

7 augustus 2009
Gisteren zijn we nog een beetje met de auto rondgereden, waarbij op de grens tussen Massachusetts en New Hampshire heen en weer slingerden. Ons eerste doel was Keene, wat niet zo bijzonder was. Daarna zijn we weer zuidwaarts getrokken en hebben nog een aantal Covered Bridges kunnen aanzien en konden we genieten van de weg nr. 78.
Daarna zijn we verder op de Route 2 East richting Concord, een klein stadje in Massachusetts. Wat een leuk plaatjse met veel historie. We hebben een heerlijke wandeling ondernomen in het Minute Man National Historical Park. Wat een prachtig landschap! Gek genoeg waanden we ons op dat moment in Engeland, terwijl het juist de plaats is waar de Kolonialisten de strijd waren begonnen tegen de Engelse Macht. Concord is echt een aanrader!

1 opmerking:

SchaapVeronica zei

Hee wat leuk dat jullie ook in Concord zijn geweest, daar woont mijn neef Wouter. Verder hebben jullie zo te horen een erg mooie reis, wat fijn!