dinsdag 4 augustus 2009

Vermont en New Hampshire

2-4 augustus 2009
Vandaag is het alweer de 16de dag van ons New England avontuur. We hebben kwartier genomen in Sleepytown, een leuk motel in Wells, Maine. We hebben vanochtend de derde nacht geboekt omdat het ons hier zo goed bevalt en omdat we ook een beetje moe werden van het reizen.
Mijn laatste bericht had ik al weer een poos geleden in Utica geschreven. Sindsdien hebben we 3 verdere staten van de US bezocht.

27-28 juli 2009
Vanuit Utica zijn we door de Adirondak Mountains getrokken. Veel bos! Die nacht hebben we doorgebracht in Plattsburg. De dag daarna zijn we met de ferry over de Lake Champlain gevaren naar Vermont. Daar hebben we een bezoek gebracht aan de leuke plaats Burlington. B. is een studentenstad en die sfeer hangt overal. Na een wandeling door de historische binnenstad hebben we nog even een poosje doorgebracht aan de waterfront van de Lake. Lekker pootje baden en van de frisse bries genieten. Daarna zijn we dan verder richting Montpelier, de hoofdstad van Vermont. Onderweg zijn we gestopt in Waterbury, the hometown of Ben & Jerry's Icecream factory. We kregen een rondleiding door de fabriek en aansluitend mochten we uiteraard ook proeven. De jongens hebben genoten. Tijdens de rondleiding hoorden we dat Ben & Jerry's in Europa ook een fabriek hebben opgericht. Guess where? In Hellendoorn! Misschien een idee voor een personeelsuitje van de SAB of MIM?
Vlakbij Montpellier hebben we dan overnacht, om precies te zijn in Barre. De volgend dag verder richting de White Moutains. Daar hebben dan ook onze eerste covered bridge gezien. Toen we uitstapten bleek onder de brug een ideale zwemplaats te zijn. De jongens hadden veel lol in het koude water. Roel en ik bleven toeschouwers met alleen de voeten in het water. Heerlijk verfrissend. Een stukje verder de bergen in hebben we een interessante wandeling gemaakt door de George's Flume, een soort canyon.

Geen opmerkingen: