donderdag 8 januari 2009

Bibliotheek 2.0 en de toekomst van de bibliotheken (ding 22)

Tijdens deze cursus heb ik diverse bibliotheeksites zien langskomen die gebruik maken van 2.0 elementen of zich zelf als een L2 zien.
Ik ben blij dat er mogelijkheden zijn om de bibliotheekleden nog weer op een andere manier te bedienen en ook te laten meedoen (wiki's, boekbesprekingen, tagging etc. ) Zeker de jongere generatie, Einstein generatie, zoals die genoemd wordt doet hier graag aan mee en kun je als bibliotheek klantgerichter voor deze doelgroep werken. En niet alleen de jongeren zullen dit een goede ontwikkeling vinden maar ook steeds meer "oudere" mensen vinden hun weg op internet.

Niettemin mag de bibliotheek niet vergeten voor wat ze staat: leverancier van betrouwbare informatie die volgens goedgekeurde manieren voor hun gebruikers toegankelijk wordt gemaakt. Daarom blijft het vakwerk en moeten we niet alles aan de leek overlaten maar is het onze taak onze beproefte werkwijze die terug kan blikken op eeuwenoude tradities verder professioneel te blijven ontwikkelen en mee te gaan in de tijd.

1 opmerking:

pioenrosa zei

Hoi Doro,

|Je hebt bijna de eindstreep bereikt. Hou nog even vol!

groetjes, Marianne