zondag 18 oktober 2009

Herfst Blues

De eerste dag van de herfstvakantie.
Het begon met een heel droevig gebeurtenis, vanochtend moesten we ons poesje Tikus begraven; zij was gisteravond door een auto overreden. Het hele gezin is heel erg verdrietig maar vooral Bram heeft groot verdriet om het verlies van zijn poes.
Daarbij begon het gisteren zo mooi, een stralende herfstdag waarop Bram en ik de gelegenheid grepen om de laatste aardappelen te rooien en de volkstuin wat op te ruimen.
De jongens liepen ook al in gedachten vooruit op de gezellige dagen die ons te wachten staan de komende week met onze vrienden in Ieper. Morgen gaan we vier dagen erop uit. Gelukkig ook een manier om op andere gedachten te komen. Het zal anders waarschijnlijk wel heel sombere stemming thuis zijn - zonder onze Tikus.
Ook voor onze oude kater Bintang zal het wel weer heel erg rustig worden. Ik ben benieuwd hoe hij de komende dagen zonder het gezelschap van Tikus zal ervaren. Zal hij ons weer hard miauwend begroeten als we terug komen? Dat is namelijk de laatste keren veel minder geweest sinds hij niet meer alleen achterbleef maar samen met "zijn zusje".

Geen opmerkingen: